Szedjünk össze néhány alapvető szabályt, tényt a testépítéssel kapcsolatban.

 

Legyél kezdő, vagy haladó ezekre a dolgokra mindig figyelned kell.

Tűzzünk ki célokat amiket rövid időn belül el tudunk érni, ezét ez elégedettséggel és önbizalommal tölt majd el. Edzés közben leginkább az egyszerűségre és az alapgyakorlatokra törekedjünk.

Ha sérülés hátráltat minket akkor ne erőltessük az edzést, figyeljünk a testünk jeleire. Ha ilyen problémával találjuk szembe magunkat akkor bátran emeljük meg a vitamin és a nyomelemek fogyasztását. Ha lehetőségünk van rá akkor szerezzünk be egy izületvédőt is. 

Alakítsunk ki megfelelő táplálkozást és edzéstervet ami a céljainkat fogja szolgálni. Ha nehezen fejlődünk akkor válasszunk kiegészítőket mint a tömegnövelő, kreatin. Ha pedig diéta közben is meg akarjuk tartani a megszerzett izmainkat akkor arra ott vannak a fehérjék, glutaminok és BCAA-k.

 

Ne essünk kétségbe, ha nem látunk folyamatos vagy hitelen fejlődést. Adjunk időt testünknek, ha nem működne akkor változtassunk, ne ragaszkodjunk a berögződött dolgokhoz.

Ha kezdőként lépünk be egy edzőterembe akkor ne féljünk segítséget kérni akár egy személyi edzőtől is. Ez nagyban hozzájárul a sikereinkhez és a sérülések elkerüléséhez.

És a legfontosabb, hogy szeressük ezt a sportot, ne kötelező jelleggel végezzük, ne azért, hogy valakinek vagy valakiknek megfeleljünk. Használjuk a testépítést saját magunk boldoggá tételéhez, hiszen tudjuk: "ép testben ép lélek ".