Mint azt már egyszer megírtuk a zsírégetés és a minőségi fogyás nem egy nagy ördöngösség, ha jobban odafigyelünk.

 

Sokunknak mégis nehezére esik ez. Ilyenkor jönnek a megszokott kifogások: lassú az anyagcserém, nincs időm stb.. Ebben a cikkben egy pár segítő gondolattal szeretnénk segíteni a zsírpárnákkal küzdőknek.

Ne szálljunk el a kalóriákkal. Ha nincs fogalmunk arról, hogy a testünk mennyi kalóriát éget el egy nap alatt, akkor keressük egy hozzáértőt, aki segítséget tud ebben nyújtani nekünk.  Sok ember túl sok kalóriát szán sajátmagának a diéta során.

Ne csaljunk! Félreenni csak bizonyos esetekben szabad. De soha ne essünk abba a hibába, hogy szemét kajával jutalmazzuk magunkat. Ilyekor inkább vegyünk egy fehérjét és csináljunk belőle egy laktató turmixot. Egyrészt meglesz az édes íz utáni vágy kielégítése, másrészt nem okozunk kárt a diétánknak, sőt értékes tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe.

Sportoljuk! A diéta bizony működik sportolás vagy aktív testmozgás nélkül is, de ha hatékonyabb és gyorsabb eredményt szeretnénk elérni, akkor ne legyünk lusták. Heti 2-3 alkalommal látogassuk el az edzőtermet, ezzel növelve diétánk eredményességét.

Ne sanyargassuk magunkat.  Felesleges olyan dolgokba belemenni, ami csak kárt okozna testünknek. Itt a nem evésre, feleslegesen sok edzésre kell gondolni. Ugyanis ilyenkor testünk képes védekező reakcióként tartalékolásba kezdeni, ami épp ellenkezője a mi céljainknak.

Bátran használjunk táplálék kiegészítőket! Használjunk vitaminokat, minőségi fehérét, zsírégetőt és minden olyan terméket, ami közelebb juttat minket a célunkhoz. Ezek a kiegészítők csak hasznunkra válhatnak, ha megfelelően ésszerűen használjuk őket.

Ne gondoljuk túl ezt a témát, hiszen ez is egyszerűen megoldható, mint bármi más ha megvan hozzá a megfelelő tervünk. Figyeljünk testünkre és óvjuk azt!