Többségünk nem egyedül kezdte el az edzést, elsőnek nagyobb biztonságot nyújt, ha többet látogatjuk meg az edzőtermet. Ám az idő múlásával egyre másra kopnak ki mellőlünk az „edzőtársak”.

 

Véleményen szerint az edzőtárssal való edzésnek megvannak a maga előnyei csakúgy, mint a hátrányai is. A tökéletes edzőtárnak több kritériumnak is meg kell felelnie. Meg kell egyezniük a céljainknak, hiszen ha épp diétázunk, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás egy olyan partnerrel edzeni, aki tömegnövelésben van. Hihetetlenül rossz érzés az, amikor valaki állandóan le akar beszélni a kardióról, vagy épp olyan étellel kínál, ami egyáltalán nem fér bele diétánkba. Mentálisan teljesen összhangban kell lennünk egymással.

Mi a helyzet, ha különbözik az edzettségi szintünk, fizikumunk valamint erőszintünk? Ha összhangban tudunk edzeni, ez nem lehet nagy probléma, mivel ez egyfajta motivációt is jelenthet a „gyengébbik” fél számára. És valljuk be milyen jó érzéssel tölt el az a tudat, hogy mi vagyunk az erősebbek J

Edzhetünk párunkkal is, de tapasztalatok szerint ez inkább hobbi szinten edzőknek lehet megfelelő. A két nem edzésmódszerei teljesen eltérőek lehetnek. És vajon egy női edzőtárssal tudnánk bukásig menni egy gyakorlatban? Vajon le tudná segíteni rólunk a súlyt ha netán rajtunk maradna? Ha komolyabb céljaink vannak a testépítésben, akkor nem biztos, hogy célszerű párunkat választani edzőtársnak.

Ez egy elég kényes terület, amiben nem lehet végső konklúziót vonni. Vannak olyan emberek, akik csak egyedül, de vannak, akik csak edzőtárssal képesek edzeni. Ahány ember annyi szokás és annyi kritérium. Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz megfelelő edzőtársat találni, aki legalább a főbb irányvonalakban, nézetekben egyezik velünk. Érdemes nyitott szemekkel járni, és ha lehetőségünk van kipróbálni az edzőpartnerrel való edzést. Ki tudja, talán pont egy ilyen „teszt” során találjuk meg a tökéletes társat, akivel még jobb eredményeket érhetünk el!

Arnold Schwarzenegger mondta egyszer: "Találj egy edzőtársat és legyen minden edzés egy verseny. Az edzésintenzitás egy egészen más szintjét fogod megtapasztalni."