Az egyik legrégebben használt fehérjeforrások közé tartozik a tej illetve a tojásfehérje. Hiszen minden testépítő étrendjében megtalálható a tojás vagy a tej valamelyik terméke, így bátran állíthatjuk azt, hogy az izmosodás tekintetében alapvető fehérjeforrásról van szó. A hasznosulása az egyik legjobb, amit testünk számára adhatunk, habár a mai piacon visszaszorulóban van.

Az ilyen fehérjekoncentrátummal készülő fehérjék kifejezetten ajánlottak azok számára, akik növelni szeretnék testük száraz izomtömegét, vagy fogyni anélkül, hogy diétájuk közben izomveszteség lépne fel.

Mivel aminosav állománya tökéletes az emberi szervezet számára, így használatával jelentős izomgyarapodás érhető el, ha legalább napi 2 g/tskg mennyiséget fogyasztunk. Az albumin a tojásban található fehérjefajta melynek fontos szerepe van több metabolikus folyamatban.

A tejben található tejsavó valamint kazein, az egyik leglassabban felszívódó fehérjetípus. Így folyamatosan és egyenletesen tudja biztosítani testünk számára a megfelelő aminosav ellátást.  Mivel egy kemény edzés után beindulnak izmainkban a katabolizáló folyamatok, a kazein az egyik legjobb katabolizmus elleni fehérjetípus képes ezeket megakadályozni. Tökéletes választás a nap bármely szakaszában, ha megfelelően magas minőségű fehérjét szeretnénk fogyasztani!

A Pro Nutrition Milk & Egg egy tökéletes proteinforrás, mely pozitív nitrogénegyensúly fenntartása mellett állandó anabolikus állapotban tartja a szervezetet. Tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a PRO NUTRITION MILK & EGG PROTEIN megnövelt fizikai terhelés esetén a szervezet nitrogénszükségletének kielégítésére kiválóan alkalmas. 8 esszenciális aminosavat tartalmaz, így folyamatos aminosav-ellátást biztosít az izomszöveteknek.

Vannak és lesznek újabb fehérjeforrások, de a Pro Nutrition Milk & Egg Protein soha nem megy ki a divatból!